Hakametsä - halli on tehnyt kierroksensa

Hakametsä, vuonna 1965 rakennettu Suomen legendaarisin jäähalli, poistuu pääsarjakäytöstä. 70 hakametsäläistä – pelaajaa, valmentajaa, huoltajaa, kenttämiestä, järjestyksenvalvojaa, kannattajaa, toimittajaa – kertovat tarinansa ja näkemyksensä hallin toimivuudesta, sielusta, sydämestä ja muutoksesta. He osoittavat, miksi Hakametsä on kirkko, pyhättö ja koti sekä miten sen identiteetti on muuttunut vuosikymmenten aikana.

Hakametsä, vuonna 1965 rakennettu Suomen legendaarisin jäähalli, poistuu pääsarjakäytöstä. Pelaajat, valmentajat, huoltajat, kenttämiehet, järjestyksenvalvojat, cheerleaderit, tuomarit, toimitsijat, kannattajat, valokuvaajat ja toimittajat kertovat tarinansa ja näkemyksensä Hakametsän sydämestä ja sielusta. He osoittavat, miksi halli on kirkko, pyhättö ja koti sekä miten sen identiteetti on muuttunut vuosikymmenten aikana.

Ville Viljanen keräsi kauden 2018-19 aikana kokemuksia 70 hakametsäläiseltä. Hakametsä – halli on tehnyt kierroksensa -kirja kokoaa keskeisten kiekkotoimijoiden muistot ja tärkeät tapahtumat. 

 ”Se kokemus oli järisyttävä. Forssan kupla oli ainoa halli, jossa olin käynyt yhden kerran. Sen jälkeen olen saanut käytännössä käydä kaikissa maailman jäähalleissa ja nähnyt jos jonkinlaisia, mutta mikään halli ei ole tehnyt sellaista vaikutusta kuin Hakametsä.” - Risto Dufva

 ”Onhan se vähän niin kuin kotiin menisi.” - Raimo Helminen

 ”On sinänsä ikävä käydä Tappara–Ilves-peleissä, monestakin syystä. Suurin syy on se, että niissä on niin paljon tapparalaisia. Tuntuu oudolta – mitä te täällä ”mun kotona” teette? Täällähän pitäisi olla enemmässä määrin mun kavereita.” - Jari Vainio

 ”Vanhan liiton äijät, kuten entiset kenttämiehet Gustafsson ja Palomäki, kävivät kuumana, jos pelaajat eivät tervehtineet. Olen ollut paikalla, kun he ovat sanoneet nuoremmille pelaajille: ’Perkele, tässä jäähallissa tervehditään.’' - Ville Nieminen

Elettyjen ja koettujen tarinoiden ohella kirjassa käydään läpi vuosikymmenten keskeisimmät muutokset, ketkä hallia ja tapahtumia ylläpitävät, mitä yleisöltä piilossa hallissa ja otteluissa tapahtuu. Tarinoita on kirjassa elävöitetty runsailla kuvilla ja kommenteilla.    

Hakametsä - halli on tehnyt kierroksensa kirjaa on saatavilla verkkokaupan ja normaalin kirjakauppajakelun lisäksi Tapparan ja Ilveksen fanimyymälöistä ja hallimyyntipisteistä.

Ville Viljasen haastattelu Ylen radiossa

https://areena.yle.fi/1-50355289?autoplay=true

ISBN: 978-952-5491-95-1